Skolen vår

Hernes skoleHernes skole er en barneskole øst i Elverum med ca 150 elever og 22 ansatte. Her er det lyse og trivelige lokaler, vi har flott beliggenhet med tanke på muligheter for å være ute i naturen alle årstider, og vi har et nært samarbeid med flere aktører i nærmiljøet.

Skolen legger stor vekt på trivsel for alle og et godt læringsmiljø der alle får mulighet til å utvikle seg maksimalt. Elevene har god tilgang på datamaskiner og iPader, og klasserommene er utstyrt med Smartboard. Herneshallen ligger rett ved skolen og er tilgjengelig for fysisk aktivitet gjennom hele uka.

Hernes skole ligger midt i Hernesbygda, like ved kirka, forsamlingshuset Norvang og Herneshallen. Dagens skolebygg sto ny i 1987 med lyse og moderne rom, og den gamle skolen ble revet. Siden den gang har skolen blitt utvidet med to ekstra klasserom i 1997 til 6-åringene skulle begynne på skolen.

Hernesbygda er i utvikling, det er oppført mange nye boliger de senere årene, og elevtallet har vært økende. Det er mange familier som ønsker å bo landlig og likevel sentrumsnært. Denne kombinasjonen er det mulig å få til i Hernes.

Hernes skole har kanoer, lavvoer og en del utstyr ellers til bruk ute i skog og mark. Og mange undervisningsøkter gjennomføres utendørs. Skolen har en beliggenhet som innbyr til mange aktiviteter utenfor klasserommene. Stavåsdammen og Bergesjøen er vann som ofte benyttes til turdager og aktivitetsdager. Dessuten brukes skogen flittig til undervsingin i naturfag og samfunnsfag. Gjennom hele vinteren har vi flotte skiløyper fra skolen og oppover til Varden. Skileik er ideelt å bedrive på jordet rett bak skolen. Skøyteisen brukes flittig både i skoletid og SFO-tid.

Skolen har også lang tradisjon med å løfte fram sanggleden i fellesskap. Mange foreldre, søsken, besteforeldre og andre har hatt gleden av å høre alle ungene samlet i et stort kor og synge av full hals på forestillinger av ulik karakter.

Skolens læringssyn er

  1. Elevene lærer best når de føler seg trygge.
  2. Elevene lærer best når vi er tydelige voksne.
  3. Elevene lærer best når de får tilpasset opplæring.
  4. Elevene lærer best når de har med riktig utstyr og møter godt forberedte lærere.
  5. Elevene lærer best når de vet målene for undervisningen.

 

Skolens elevsyn er

  1. Alle elever har lik verdi og lik rett til å bli møtt med respekt.
  2. Alle elever vil og kan lære.
  3. Alle elever skal få utvikle seg ut fra egne forutsetninger.

Derfor trenger alle elever å bli sett og hørt og motta ros.


Start- og sluttider ved skolen:

               8:40-13:10          8:40-14:00

Mandag    1.-4.klasse           5.-7.klasse

Tirsdag    1.-3.klasse            4.-7.klasse

Onsdag    1.-7.klasse          

Torsdag    1.-4.klasse           5.-7.klasse

Fredag     1.-7.klasse          

SFO har åpningstid som er tilpasset at foreldre begynner tidlig på jobb. Våre åpningstider er: 06.45 til 16.45. Det serveres frokost på SFO ca kl 8 og et nytt måltid etter at skoledagen er slutt. En gang i uka er det også varmmat.  Det er rikelig med tid til å leke på SFO både ute og inne, i frilek og tilrettelagte aktiviteter.

Sist endret: Monday, 1 August 2016, 09:57